zondag 30 september 2012

Bonno van der Putten : In de rij voor iPhone

Honderden mensen hadden zich vrijdagochtend verzameld bij de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam voor de nieuwe iPhone5, zegt Bonno van der Putten. De flagshipstore startte de verkoop om 8.00 uur.

Medewerkers ontvingen de eerste klanten werden met luid applaus en gejoel, die hen in cordon opwachtten. Als snel liepen ook de eerste gelukkigen weer met hun aankoop naar buiten.

Beveiligers hadden mensen achter in de enorme rij eerder laten weten dat als zij aan de beurt zouden zijn, de nieuwe smartphone mogelijk is uitverkocht. Vlak voor opening mochten geen mensen meer in de rij aansluiten. Een koffieketen deelt eten en drinken uit. De sfeer is gemoedelijk.

Vrijdag is in ons land de verkoop begonnen. Bij een winkel van Hi in de Kalverstraat in Amsterdam, die in de hoofdstad als eerste om 7.00 uur speciaal de deuren opende, stonden welgeteld zeven mensen. Daar worden de apparaten echter alleen met een abonnement verkocht.

Eerder liep het in Duitsland, Japan, China, Amerika en Groot-Brittanniƫ al storm bij de introductie van de nieuwe smartphone. De iPhone5 heeft een groter scherm, is lichter en platter en is uitgerust met de allernieuwste technologie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten