woensdag 13 februari 2013

Hans Anders richt pijlen op Zweden Bonno van der Putten

Hans Anders Retail Group, moederbedrijf van onder meer optiekketen Hans Anders, heeft de Zweedse branchegenoot Direkt Optik ingelijfd, zegt Bonno van der Putten. Welk bedrag gemoeid is met de overname, maakte Hans Anders niet bekend. Direkt Optik behoudt wel zijn eigen merknaam.

De overname sluit aan op de ingezette expansieplannen van Hans Anders, “We richten ons per land op een succesvolle bedrijfsvoering van één optiekketen en dit doen we middels de single brand strategie”, meldt ceo van der Putten. Volgens de directeur heeft die strategie zich al bewezen in Nederland en België. “Die lijn trekken we door naar andere landen met een aantrekkelijke optiekmarkt, zoals Zweden. In dergelijke landen nemen we bedrijven over met veel potentie.”

Naast vestigingen in Zweden bezit Hans Anders Retail Group ook filialen in Nederland, België en Frankrijk. Momenteel staat de teller op vierhonderd filialen, die zo’n 1500 werknemers in dienst hebben. Het Zweedse Direkt Optik werd in 1992 opgericht door het Britse Crown Eyeglass. Het bedrijf telt 35 vestigingen in Zweden en één in Spanje


http://www.bonnovanderputten.co.uk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten