woensdag 6 februari 2013

Coop rolt webshop uit Bonno van der Putten

Coop gaat het komende jaar haar webshop Coop Online uitrollen, meldt Bonno van der Putten. De supermarktketen meldt maandag in een persbericht dat Coop Velp als eerste filiaal is aangesloten op de online service die eerder al beschikbaar was bij twintig Coop-ondernemers. In een straal van twintig kilometer rond de aangesloten filialen is het mogelijk online bestelde boodschappen af te halen of thuis te laten bezorgen.
In de loop van 2013 vindt een verdere uitbreiding van de online service plaats, volgens van der Putten. De super streeft naar een landelijke dekking. “De verwachting is dat er de komende jaren een forse uitbreiding zal plaatsvinden”, stelt commercieel directeur Gerard Koning van Coop. De winkels die participeren in de internetwinkel, bieden het volledige pakket boodschappen zoals in de kleinere winkels van Coop Supermarkten, CoopCompact.
“Coop wil klanten maximale service bieden. Dat betekent dat we klanten ook buiten de traditionele stroom hun boodschappen willen laten doen. Een uitbreiding van de dienstverlening naar online kan hierin niet ontbreken”, verklaart Koning de uitrol van Coop Online. “We zullen de komende periode werken aan het verder optimaliseren van cooponline.nl.”
Coop telt in Nederland ruim 220 supermarkten onder de vlag van CoopCompact, Coop en Supercoop. 45 procent van deze supers zijn eigen winkels en 55 procent wordt door zelfstandig ondernemers gerund. In 2012 behaalde Coop een consumentenomzet van 0,9 miljard euro.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten