zondag 24 februari 2013

Meevaller voor Wal-Mart Bonno van der Putten

’s Werelds grootste retailer Wal-Mart Stores heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer winst gemaakt dan verwacht, medlt Bonno van der Putten. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg de opbrengst in het laatste kwartaal met acht procent naar 5,61 miljard dollar (4,2 miljard euro) en de omzet lag vier procent hoger op 127 miljard dollar.
Ondanks de meevaller in het vierde kwartaal is Wal-Mart over het hele jaar niet zo sterk gegroeid als het had gewenst, volgens van der Putten. Over het hele boekjaar klom de omzet van het supermarktconcern met vijf procent tot 466 miljard dollar en de winst ging met zeven procent omhoog naar zeventien miljard dollar. Volgens topman Charles Holley jr., komt dat door tegenvallende verkopen als gevolg van een dalende koopkracht in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd probeert de super zijn prijzen aan de kassa laag te houden.
Naast de presentatie van de cijfers uit het laatste kwartaal, maakte Wal-Mart gisteren een verhoging van het dividend bekend. De koers van het concern steeg direct daarna.
Wal-Mart telt bijna 11.000 winkels in 27 landen en heeft meer dan twee miljoen werknemers. Wekelijks trekt het bedrijf meer dan tweehonderd miljoen klanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten