donderdag 31 januari 2013

Bever komt met shop-in-shops in de Bijenkorf Bonno van der Putten

Buitensportketen Bever start een nieuw winkelconcept in vestigingen van de Bijenkorf, meldt Bonno van der Putten. De eerste shop-in-shops komen in Amsterdam en Rotterdam en zijn met 150 vierkante meter veel kleiner dan de huidige 39 Beverwinkels.
Ook in de webwinkel van de Bijenkorf zijn de buitensportartikelen van Bever binnenkort te koop.
In de Beverwinkels in het warenhuis worden geen klimspullen verkocht, maar wel vijf kledingmerken, schoenen, tassen en rugzakken, volgens van der Putten. “Het gaat om wandelen, reizen en avonturen voor klanten met een bovengemiddeld inkomen, een hoge opleiding en interesse in merken”, zegt directeur Greg Nieuwenhuys in het Financieele Dagblad. Volgens hem loopt deze doelgroep rond in de Bijenkorf.
Nieuwenhuys probeert sinds zijn aantreden in 2011 een vernieuwingsslag door te voeren bij de winkelketen. “We werden teveel gezien als winkel voor bergbeklimmers, waardoor de drempel voor nieuwe klanten te hoog was.” Volgens hem hebben de vernieuwing van de winkelinrichting, het assortiment en een nieuw logo al effect. “Vroeger kwamen mensen hier voor een heel goede jas, die ‘technisch’ werd gekocht. Als die ook nog mooi was, was dat meegenomen. Nu zorgen we dat we modieuze producten hebben die goed zijn.”
Volgens de directeur is de omzet van de verhuisde en vernieuwde winkel in Utrecht met vijftig procent gestegen.


http://www.bonnovanderputten.co.uk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten