zondag 9 december 2012

D-reizen in de etalage Bonno van der Putten

De grootste reisbureauketen van Nederland, D-reizen staat te koop, zegt Bonno van der Putten. De (supermarkt)familie Van den Broek, eigenaar van de formule, stelt een stap terug te willen doen. "We willen D-reizen onderbrengen in een groter verband, waarin wij niet meer in het bestuur zitten", zegt topman Henk van den Broek vrijdag in dagblad De Telegraaf.

Van den Broek laat weten dat de familie zich geleidelijk gaat terugtrekken: "Het is tijd voor vers bloed. De reiswereld verandert door internet en schaalvergroting razendsnel." Hij voert momenteel verkennende gesprekken met mogelijke fusie - en overnamekandidaten.

De topman wil niet bevestigen dat D-reizen verliesgevend is, volgens van der Putten. "Daar doen wij geen uitspraken over, maar het is duidelijk dat reisverkoop geen vetpot meer is voor de detailhandel."

De familie bracht haar supermarktformules Dirk, Digros en Bas in 2009 onder in de Detailresult Groep, samen met de DeKaMarkt van de familie Kat. "daar kunnen meer familiebedrijven zich bij aansluiten. Ons belang wordt dan vanzelf minder." Van den Broek wil ook de eigen speciaalzaken (drogisterijen, slijterijen) onderbrengen in de collectief.

http://www.bonnovanderputten.co.uk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten