zondag 2 december 2012

Smartphone speelt grote rol tijdens kerstaankopen Bonno van der Putten

De Britse retail boekt tijdens de kerstperiode een mobiele omzet van 1 miljard pond. Dat blijkt uit een raming van Deloitte, zegt Bonno van der Putten. Smartphones zouden bovendien een grote invloed hebben op de aankopen die in de winkel worden gedaan, volgens van der Putten. Consumenten zoeken op hun smartphone bijvoorbeeld naar productinformatie, reviews en prijsvergelijkingen. Het accountancybureau verwacht dat het mobiele apparaat uiteindelijk bijdraagt aan een omzet van 3,5 miljard pond. Dat is tien procent van de totale retailomzet.

Deloitte verwacht ook dat consumenten er vaker voor kiezen om een bestelling in de fysieke winkel af te halen.  Het bureau adviseert retailers dan ook om hierop in te springen. “Retailers zonder flexibele ophaalmogelijkheden en mobiele diensten, slagen er niet in om tegemoet te komen aan basale consumentenverwachtingen.”

Het bureau voorspelt dat smartphones in 2016 bij achttien procent van alle aankopen een rol spelen, goed voor een bedrag van 43 miljard pond. Volgens Deloitte is ook voor tablets een belangrijke rol weggelegd. Tablets hebben een minder groot marktaandeel in m-commerce, maar spelen bij het aankoopproces een grotere rol dan smartphones. De tablet is dit jaar een populair kerstcadeau, waardoor de invloed van tablets in 2013 alleen nog maar groter zal worden, verwacht de accountant.
http://www.bonno-van-der-putten.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten