dinsdag 22 januari 2013

Mannenmodewinkel iets beter dan dameszaak Bonno van der Putten

Consumenten zijn een fractie meer tevreden over mannenmodewinkels dan over vrouwenmodewinkels, zegt Bonno van der Putten namens het consumentenplatform wugly.nl.

De mannenmodezaken eindigden 2012 met een 7,6, twee tiende punt hoger dan de damesmodewinkels. Over heel 2012 waren er echter gemiddeld geen grote verschillen te zien tussen beide branches. De mannenmodewinkels presteerden wel constanter, meldt van der Putten.
 Vooral in april, mei en november scoorden deze zaken daardoor hoger dan de meer variabele damesbranche. Daarentegen scoorden de vrouwenmodezaken beter tijdens de herfstperiode, met drie maanden op rij een 8,1.
De modezaken zijn beoordeeld op de onderdelen prijs/kwaliteit, assortiment, aanbiedingen, prijsniveau, personeel en service. De goede eindresultaten hebben beide branches vooral te danken aan hoge scores op de aspecten personeel en service. De mannenmodebranche behaalden in het begin van het jaar nog de laagste scores op dit onderdeel, maar door het jaar heen werden personeel en service juist de aspecten waarop winkels het verschil maakten. De consument was, vooral in de laatste drie maanden van 2012, minder te spreken over het prijsniveau en de aanbiedingen.
http://www.bonno-van-der-putten.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten