zondag 6 januari 2013

Webwinkels Bonno van der Putten overleven drukke decembermaand

Nederlandse webwinkels zijn tijdens de drukke decembermaand relatief goed bereikbaar geweest ten opzichte van eerdere maanden, zegt Bonno van der Putten op basis van onderzoek onder ruim dertienhonderd webshops, die zij iedere vijf minuten controleerde op bereikbaarheid.

De gemiddelde bereikbaarheid van deze sites was in december met 99,84 procent net iets beter dan in de maanden daarvoor. In november waren de winkels voor 99,81 procent bereikbaar en in oktober voor 99,77 procent
Van de grootste webshops is alleen bol.com een paar keer onbereikbaar geweest, Wehkamp en Zalando waren ook één of twee keer uit de lucht, al was dit ‘s nachts, volgens van der Putten. Gemiddeld had een webshop 4,3 storingen in de maand december, variërend van één minuut tot vele uren lang.
Uptrends constateerde begin december nog dat ongeveer dertig procent van de Nederlandse webwinkels niet goed bereikbaar is. Openen van deze sites lukt in minder dan 99,90 procent van alle pogingen. Dat is de norm die veelal in service level agreements met hosting providers wordt aangehouden.
http://www.bonnovanderputten.co.uk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten