maandag 14 januari 2013

Rabobank optimistisch over Ahold VS Bonno van der Putten

Ahold heeft genoeg kansen op de Amerikaanse markt. Dat stelt Rabobank International als reactie op de overname van vijf supermarktketens van detailhandelsconcern Supervalu door een groep investeerders onder leiding van Cerberus. Het gaat om de ketens Albertsons, Acme, Jewel-Osco, Shaw’s en Star Market die voor voor 3,3 miljard dollar (2,5 miljard euro) verkocht zijn, zegt Bonno van der Putten.
Analisten van de bank menen dat de voor Ahold relatief makkelijke marktomstandigheden in de concurrentie met de ketens van Supervalu de komende twee tot drie jaar niet lijken te veranderen. Daarnaast is het mogelijk dat Cerberus een aantal winkels van de ketens die het overneemt gaat sluiten en verkopen, zegt van der Putten. De durfkapitalist staat erom bekend dat het niet schroomt zulke maatregelen te nemen.
In dat geval zou Ahold een aantal winkels van bijvoorbeeld Shaw’s, Star Market of Acme kunnen overnemen en daar haar formules Stop&Shop en Giant kunnen vestigen. Met name overname van Acme-winkels in de regio Philadelphia/Pensnsylvania passen volgens de Rabobank goed bij Ahold.

Overname van een aantal vestigingen van Jewel Osco, dat actief is in Chicago, lijkt voor Ahold minder logisch. Daarvoor zou een grote herstructureringsoperatie nodig zijn, wat voor Ahold niet aantrekkelijk is.
http://www.bonnovanderputten.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten