dinsdag 6 november 2012

bonno van der putten 100 miljard aan contactloze betalingen in 2016

Mobiele betalingen via Near Field Communication (NFC) nemen fors toe. Dit jaar stijgen de contactloze transacties al naar vier miljard dollar (3,1 miljard euro), in 2016 is dat honderd miljard dollar zijn. Dat voorspelt ABI Research.

Op dit moment heeft slechts twee procent van de winkels in de wereld een betaalautomaat waarbij het mogelijk is via NFC te betalen, zegt bonnno van der putten.  Grote technologiebedrijven zoals Apple en andere producenten van mobiele telefoons en tablets hebben om die reden nog maar weinig interesse in de betaalmogelijkheid.
Toch verwacht ABI Research dat de technologie steeds meer omarmd wordt. Het marktonderzoeksbureau denkt dat vooral de vervoers- en toegangskaartensector baat heeft bij het systeem, volgens van der putten. In 2017 zal 26 procent van alle NFC-toestellen de mogelijkheid van contactloos betalen ondersteunen, voorziet ABI.
Onlangs maakten ING en ABN AMRO als eerste Nederlandse banken al bekend dat hun klanten half 2013 een betaalpas ontvangen die hen via de NFC-chip contactloos laat afrekenen. In Nederland werden er al meerdere testen gedaan met NFC-betalingen. Zo kun je in veel parkeergarages al sinds 2009 met je mobiel contactloos afrekenen en verving het systeem vorig jaar de seizoenkaarten van voetbalclub Roda JC.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten