woensdag 14 november 2012

Lacoste in handen Maus Frères Bonno van der Putten

Het van oorsprong Franse modemerk Lacoste is volledig in Zwitserse handen. Dat schrijft Fashion United online, zegt Bonno van der Putten. Het familiebedrijf Maus Frères had via dochtermaatschappij Devanlay al 35 procent van het modemerk in zijn bezit en bood de hoofdprijs toen Sophie Lacoste Dournel de verkoop van haar aandelen aankondigde.

Lacoste Dournel is eind september, ondanks het felle verzet van haar vader, oud topman Michel Lacoste, aangesteld als voorzitter van de groep, volgens van der Putten.  Zes weken na haar benoeming, heeft zij bekend gemaakt dat zij en de overige aandeelhouders van de familie Lacoste de resterende 28 procent van het bedrijf ‘met grote droefheid’ wilden verkopen.

“We hadden een ambitieus project en de ferme wens om de meerderheid in de familie te houden”, aldus Sophie Lacoste Dournel. “We hebben deze aandelen van onze grootouders gekregen met de bedoeling om ze door te geven.” Helaas bleek het onmogelijk om het bod van Maus Frères te overstijgen.

Vervolgens hebben ook Michel Lacoste en een aantal andere aandeelhouders besloten om hun belang van ruim dertig procent aan Maus Frères te verkopen. Naar schatting van de Financial Times verdienen de familieleden samen 280 tot 350 miljoen euro aan de verkoop.
http://www.bonno-van-der-putten.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten