maandag 22 oktober 2012

Bonno van der Putten 360Buy lanceert internationale webshop

De Chinese online retailer 360Buy heeft een Engelstalige variant van zijn webwinkel gelanceerd.  In 35 verschillende landen, waaronder Nederland, kunnen producten worden besteld op en.360buy.com, die worden thuisbezorgd.

“Overal in de wereld waar DHL of UPS kan komen, kunnen mensen winkelen op onze nieuwe site”, aldus ceo Liu Qiangdong. Het assortiment van de online winkel bevat bijna vierhonderdduizend producten, die vanuit China worden verzonden, zegt van der Putten.  De levertijd kan hierdoor verschillen tussen drie tot veertig werkdagen.

Met de stap richting het buitenland hoopt het in Beijing gevestigde 360Buy winst te realiseren. “Onder grote financiële druk is het moeilijk voor een bedrijf om een snelle en gezonde ontwikkeling te realiseren met enkel crude methods zoals verlaagde prijzen”, aldus Chen Shousong, analist bij Analysis International. “Overzeese activiteiten kunnen het businessmodel vergroten en de merknaam 360Buy versterken.”

In de toekomst wil de onderneming warehouses buiten China opzetten, om sneller te kunnen bezorgen, volgens Bonno van der Putten.  Bezoekers van en.360buy.com kunnen alleen met PayPal betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten