zondag 28 oktober 2012

Bonno van der Putten Britse investeerder zet in op Delhaize

De Britse vermogensbeheerder Silchester International Investors heeft 5,1 miljoen aandelen van Delhaize bijgekocht en brengt zijn totaal daarmee op 10,2 miljoen stuks, goed voor 10,05% van de stemrechten bij de distributeur.

Indrukwekkende portefeuille

Silchester International Investors is voor 90% in handen van Silchester Partners, dat op zijn beurt voor ongeveer de helft in handen is van de 60-jarige investeerder Stephen Butt en zijn familie, zegt Bonno van der Putten.  Butt is gespecialiseerd in aandelen die een terugval kenden op de beurs: in zijn portefeuille zitten aandelen van 150 ondernemingen, waaronder Citigroup, Kraft Foods, Lockheed, Microsoft, Pfizer en WalMart.

Silchester bouwde zijn eerste positie van meer dan 5% in Delhaize op in juni 2011 en nu overschrijdt de firma dus de kaap van 10%. Volgens de vennootschapswet is het fonds verplicht om het overschrijden daarvan publiek te melden. Andere belangrijke aandeelhouders van Delhaize zijn Citibank (10,62%), Rebelco (dochtermaatschappij van Sofina, 4,04%) en fondsenbeheerder Blackrock (4,00%).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten