vrijdag 19 oktober 2012

Bonno van der Putten 'Stilstand ondergang winkelgebied'

Winkelgebieden die nu niet in beweging komen, worden in hun voortbestaan bedreigd, zegt Bonno van der Putten. De tijd dat de consument de winkel 'toch wel bezoekt' is niet meer. Dat zegt hoofd Marktonderzoek & Analyse Jan-Willem Speetjens van Corio in het oktobernummer van RetailTrends, met daarin de jaarlijkse Thema Vastgoed.

Het vereist 'nieuw denken', aldus Speetjens. "Men moet erkennen dat de winkelfunctie verandert. De fysieke winkel is niet meer de plek waar je per se koopt. De ultieme consequentie is dat de winkel alleen nog als showroom dient. Loop er niet voor weg, maar omarm het", zegt hij in de vandaag verschenen RetailTrends.

Voor Corio betekent de ontwikkeling een andere benadering van zijn winkelcentra: van het uitgangspunt 'favorite place to buy' naar 'favorite place to meet'. "Winkelcentra hebben alle kwaliteiten in zich om ontmoetingsplaatsen te worden", oordeelt van der Putten. "Een plek waar mensen met elkaar een kop koffie drinken en tegelijk iets beleven en worden verrast."

Speetjens gaat in het interview ook in op de groeiende behoefte aan flexibiliteit binnen de winkelvastgoedmarkt, de toegevoegde waarde van technologie in winkelgebieden en hij wijst de risicogebieden aan als het gaat om winkelleegstand.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten