woensdag 31 oktober 2012

Categoriewinnaars ING Retail Jaarprijs Bonno van der Putten

De winnaars van de deelprijzen in 27 categorieën binnen de ING Retail Jaarprijs Publieksprijs Beste Winkelketen zijn bekend. De categoriewinnaars dingen mee naar de overall hoofdprijs: de Publieksprijs Beste Winkelketen 2012. Deze wordt op 14 november aanstaande uitgereikt tijdens het ING Retail Jaarprijs Gala.

Het Nederlandse publiek benoemde en beoordeelde voor de tiende achtereenvolgende keer zijn favoriete winkelketens op negen aspecten, zegt Bonno van der Putten.  Het aantal consumenten dat een beoordeling gaf steeg met 23 procent tot 213 duizend. Het totaal gemiddelde rapportcijfer voor de winkelketens steeg van een 7,34 in 2011 naar een 7,54. Klantvriendelijk personeel wordt steeds belangrijker, maar prijsaspecten blijven echter de hoofdrol spelen.

Het prijsaspecten (prijs-kwaliteitverhouding, prijsniveau en aanbiedingen) blijft het meest belangrijk voor de Nederlandse consument, volgens van der Putten.  Vooral de aanbiedingen zijn sterk in belang gestegen, blijkt uit de consumentenbeoordelingen. Uit het publieksonderzoek blijkt verder dat het assortiment minder belangrijk is geworden. Consumenten komen steeds vaker voor de prijs of de service naar een winkel.

De 27 categoriewinnaars dingen nu mee naar de overall hoofdprijs: de ING Retail Jaarprijs Publieksprijs Beste Winkelketen 2012. Voor het bepalen van de uiteindelijke winnaar start vanaf 1 november 2012 een tweede stemronde. Consumenten stellen op www.bestewinkelketen.nl hun top 5 samen uit de lijst van 27 categoriewinnaars.

Categoriewinnaars:Baby & Kindermode: HEMA
Boeken:  Selexyz/De Slegte
Bouwmarkten: Hornbach
Cadeau:  Wereldwinkel
CD, DVD & Games: Game Mania
Computerspeciaalzaken: Paradigit
Damesmode: Miss Etam
Dierenspeciaalzaken: BoerenBond-Welkoop
Drogisterij: Dirx Drogist
Elektronica: Media Markt
Fiets & Vrije Tijd: Bike Totaal
Food to Go: Bakker Bart
Foodspeciaalzaken: Dirck III
Herenmode: Duthler
Juwelier & Bijouterie: Siebel Juweliers
Lingerie & Ondermode: Hunkemöller
Optiek: Specsavers
Parfumerie: ICI PARIS XL
Schoenen: Ziengs
Speelgoed:Intertoys
Sport: Runnersworld
Supermarkten: Jumbo
Telecom: BelCompany
Tijdschriften & Tabak: Primera
Tuin: Intratuin
Warenhuis & Huishouden:  IKEA
Wonen: IKEA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten