zondag 28 oktober 2012

Bonno van der Putten La Lorraine onderneming van het jaar

De bakkerijgroep La Lorraine uit Ninove is uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2012. Het bedrijf boven onder andere de Panos-broodjeszaken haalde het in de finale van brouwer Duvel Moortgat, de uitzendorganisatie Actief en de staalbouwer Joris Ide.

Enorme omzetgroei

La Lorraine werd verkozen wegens de opmerkelijke expansie die het bedrijf liet optekenen, zegt Bonno van der Putten.  De voorbije vijftien jaar dikte de omzet gemiddeld 14% per jaar aan. Vorig jaar sloot de onderneming af met een totaal verkoopcijfer van 480 miljoen euro.

La Lorraine is marktleider in België voor dagvers brood en patisserie en levert dagelijks vanuit zeven productievestigingen aan meer dan 1500 verkooppunten, volgens van der Putten.  Daarnaast is het ook een belangrijke producent van diepgevroren broodspecialiteiten en broden verpakt onder beschermde atmosfeer. Via Panos heeft het bovendien zelf 232 winkelpunten in België.

Ernst&Young prijst ook Itineris

De award 'Onderneming van het Jaar' is een initiatief van bedrijfsconsulent Ernst & Young, die al sinds 1995 succesvolle Belgische bedrijven bekroont voor hun uitstekende prestaties. Vorig jaar ging de prijs naar de Kempense bouwmaterialengroep Soudal.

Naast de prijs voor Onderneming van het Jaar wordt ook een trofee voor de Beloftevolle Onderneming uitgereikt, zegt Bonno.  Die ging dit jaar naar het softwarebedrijf Itineris uit Deurle, dat in 2011 een omzet van 13,8 miljoen euro realiseerde met 83 werknemers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten