maandag 22 oktober 2012

Bonno van der Putten Detailhandel Nederland wil uniforme regels Europa

Winkeliersorganisatie Detailhandel Nederland pleit voor gelijke Europese regels voor retailers,zegt Bonno van der Putten. Het overhandigde daarom een brochure met suggesties voor de verbetering van de Europese regelgeving aan Europees Commissaris voor de interne markt Michel Barnier.

De Europese Commissie legt momenteel de laatste hand aan een Europees detailhandelsactieplan, dat waarschijnlijk volgende maand verschijnt. “Een beter functionerende interne markt is vitaal”, zegt Patricia Hoogstraaten, voorzitter van de stuurgroep Europa van Detailhandel Nederland. “Onze verbeterplannen kunnen een broodnodige impuls geven aan de kwakkelende economische groei in de Europese Unie. Consumenten en winkeliers zouden daarvan veel profijt hebben.”
Detailhandel Nederland wil onder meer aandacht voor grensoverschrijdende e-commerce, zegt van der Putten. Zo zou er een gelijk speelveld moeten komen voor alle online en offline winkelkanalen. De winkeliersorganisatie adviseert om een einde te maken aan de Luxemburgse sluiproute waardoor e-tailers profiteren van het lage btw-tarief in het land.

Ook pleit het voor een ‘non-discriminatie-clausule’. Deze moet voorkomen dat merkfabrikanten nog langer weigeren te leveren aan detailhandelaren vanwege hun vestigingsplaats of ter voorkoming van parallelimport. Volgens Detailhandel Nederland kunnen hierdoor de inkoopsprijzen omlaag. Ook moet het voor medewerkers makkelijker worden om tijdelijk in een buitenlandse vestiging van een winkelketen te werken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten