zondag 7 oktober 2012

Bonno van der Putten : Eigenaar zet BoodschappenXl te koop

Online supermarkt Boodschappen XL staat in de etalage. Oprichter Jan Meindertsma meent dat hij en zijn vrouw niet de nodige kennis in huis hebben om het bedrijf verder te laten ontwikkelen, zegt Bonno van der Putten. Meindertsma zit naar eigen zeggen met een mogelijke koper om de tafel. De onderhandelingen zijn naar verwachting begin december afgerond.

"We hebben laten zien dat ons model werkt, maar missen een klankbord en kunnen er met ons tweeën niet uit halen wat er nog in zit", laat hij aan het Financieele Dagblad weten. Meindertsma richtte de noordelijke websuper BoodschappenXL in 2007 op. De shop levert in Friesland en een klein deel van Groningen, waar marktleider Albert nog niet actief is.

Volgens Meinderstma maakt BoodschappenXL sinds vorig jaar winst. Soortgelijke initiatieven kwamen in het verleden vaak niet van de grond. De webshop Bestelvers.nl ging eind juni offline, kort daarna moest ook non-food webwshop Truus.nl genoodzaakt sluiten, volgens van der Putten. Eind vorig jaar ging Vershuys.com failliet. Dit initiatief kon echter een doorstart maken onder leiding van Plus-ondernemer Geert Benders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten