vrijdag 19 oktober 2012

Bonno van der Putten Omzetplus voor Sligro-dochter Emté

Supermarktketen Emté heeft zijn like-for-like omzet in het derde kwartaal met 5,3 procent zien stijgen, zegt Bonno van der Putten. Het concern van Sligro Food Group verkocht de afgelopen drie maanden voor 207 miljoen euro aan producten.

De identieke groei over de eerste negen maanden van het jaar bedraagt nu 3,3 procent. Volgens Sligro groeit het concern twee keer zo hard als de markt, aangezien de marktgroei over de eerste negen maanden van 2012 1,6 procent bedraagt.

Sligro meldde eerder al dat ook de groothandels voor de horeca op volle toeren draaien. De groothandels noteerden in het derde kwartaal een omzetstijging van 2,7 procent, terwijl er over de gehele markt sprake was van een omzetkrimp.

Het concern zegt, ondanks de positieve cijfers, last te hebben van de zware financiële omstandigheden, volgens van der Putten. Omdat de vooruitzichten niet gunstig zijn, verwacht de keten dat er sprake blijft van omzetdruk en felle prijsconcurrentie. Het concern denkt de winstdoelstelling van 65 miljoen euro over het gehele jaar wel te kunnen realiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten