zondag 28 oktober 2012

Bonno van der Putten Shopping Center Nivelles wint Shopping Award 2012

Het Shopping Center Nivelles heeft de Shopping Award 2012 van de Belgisch-Luxemburgse Raad voor Winkelcentra gewonnen. De ontwikkeling van Wereldhave kreeg de prijs voor het evenwicht tussen architectuur, integratie van oud en nieuw en duurzaamheid.

Overwinning voor duurzame totaalervaring

"Nijvel zorgt voor een totaalervaring, een modern en uitnodigend kader voor zijn klanten", zegt het rapport van de jury. Daarmee won het Brabantse winkelcentrum dat in maart de deuren opende het pleit van mede-genomineerden Ville 2 in Charleroi en Grand Bazar in Antwerpen, zegt Bonno van der Putten.  Naast de algemene prijs kreeg het Nijvelse winkelcentrum – logischerwijs – ook de prijs in de categorie duurzaamheid.

Twee categorieën kregen een eerder verrassende winnaar: Smets concept store als debutant op de Belgisch-Luxemburgse markt (voor Albert Heijn) en Delhaize Direct als beste website (voor grote hype Groupon).

Speciale prijs voor wc-winkel 2theloo

2theloo kreeg een speciale prijs voor het originele concept van zijn toiletwinkels. "Door de look en feel van de toiletten was het er nooit zo fijn toeven", aldus de jury. "Een unieke ervaring", heette het zelfs. In de categorie "Nieuwe concepten" moest 2theloo nochtans Bel & Bo laten voorgaan.

Met het Centre Commercial de l'Aliénau in Libramont kaapte promotor Prometra ten slotte de award voor beste retailpark weg voor de neus van Quares (twee nominaties) en Redevco (vier van de tien genomineerden).

Opvolger voor Mediacité

De Belgisch-Luxemburgse Raad voor de Winkelcentra is de beroepsorganisatie van de sector, zegt van der Putten.  Ze stelt zich tot doel om de gemeenschappelijke belangen te behartigen. Om de twee jaar reikt ze haar Awards uit. In 2010 wonnen het Luikse winkelcentrum Mediacité (alweer de combinatie Algemene prijs en Duurzaamheid), Anspach Brussel (Renovatie) en B-park Brugge (Retailparken).

De jury voor de hoofdprijs werd voorgezeten door Koen Nevens van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield en bestond daarnaast uit experten uit Frankrijk, Italië en Scandinavië. Voor de andere prijzen mochten gespecialiseerde journalisten en de vorige winnaars meestemmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten